Η Βασίλισσα Σύλβια και η Πρώτη Κυρία της Γερμανίας ενώνονται για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών

Η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας είχε τηλεφωνική συνάντηση με την Πρώτη Κυρία της Γερμανίας για να συζητήσει τα εγκαίνια του τρίτου «Παιδικού Σπιτιού» της Γερμανίας, η οποία δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους νέους που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε από την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα της Σουηδίας, προσφέρει στα παιδιά βοήθεια από γιατρούς, δικαστές, ψυχολόγους και κοινωνικές υπηρεσίες, όλα σε ένα μέρος.

Η Βασίλισσα της Σουηδίας και η Πρώτη Κυρία της Γερμανίας, Elke Büdenbender, συμμετέχουν σε αυτό το έργο εδώ και πολύ καιρό. Συνεργάζονται για να παρέχουν στα παιδιά της Γερμανίας ισχυρή υποστήριξη όταν τη χρειάζονται. Η βασίλισσα και η κα Büdenbender πέρυσι ένωσαν για να ανοίξουν το νέο «σπίτι Childeren» στην πόλη της Χαϊδελβέργης. Η κ. Büdenbender είναι Γερμανίδα δικαστής και, από το 1995, σύζυγος του Frank-Walter Steinmeier, νυν Προέδρου της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Χαϊδελβέργη το 2019 η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα είπε: «Τα παιδιά βασίζονται σε εμάς τους ενήλικες και διαμορφώνονται από αυτά που λέμε ή κάνουμε κοντά τους. Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια εγκατάσταση όπως το Παιδικό Σπίτι δεν θα ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όταν συνέβη το τρομερό και ένα παιδί έχει βιώσει βία, είναι σημαντικό να λάβει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη”.

Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις “Παιδικού Σπιτιού” στη Λειψία και τη Χαϊδελβέργη, και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα δημιουργηθεί ένα ολοκαίνουργιο Παιδικό Σπίτι στο Βερολίνο. Ένα άλλο αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ.

Σε ένα σπίτι των παιδιών, τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε σεξουαλική κακοποίηση λαμβάνουν υποστήριξη και προστασία. Μια πολυεπαγγελματική ομάδα που αποτελείται από γιατρούς, δικαστές, ψυχολόγους, ειδικούς στις κοινωνικές υπηρεσίες συνεργάζονται για το συμφέρον των παιδιών. Όλα τα Παιδικά Σπίτια που ιδρύθηκαν στη Γερμανία έχουν ανοίξει με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Ιδρύματος Παιδικής Ηλικίας, το οποίο κυβερνάται από τη Βασίλισσα της Σουηδίας.

Το Παγκόσμιο Ίδρυμα Παιδικής Ηλικίας ιδρύθηκε από τη Βασίλισσα Σίλβια το 1999 σε μια προσπάθεια να φτάσει και να υποστηρίξει τα παιδιά που κινδυνεύουν σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα επικεντρώνεται στην προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και στην υποστήριξη εκείνων που έχουν ήδη κακοποιηθεί, με έμφαση στα κορίτσια και τις νεαρές μητέρες. Το Παγκόσμιο Ίδρυμα Παιδικής Ηλικίας υποστηρίζει σήμερα πάνω από 115 προγράμματα σε 17 χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *