Η προγιαγιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η Κυρία Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, πέθανε σήμερα το 2000.

Η Αγγλίδα μυθιστοριογράφος Dame Barbara Cartland ήταν μία από τις πιο παραγωγικές και εμπορικά επιτυχημένες συγγραφείς του εικοστού αιώνα, δημοσιεύοντας 723 μυθιστορήματα πριν από το θάνατό της στις 21 Μαΐου 2000. Γνωστή ως «Βασίλισσα του Ειδυλλίου», η κα Κάρτλαντ είχε μια ελάχιστα γνωστή βασιλική σχέση με την Αυτού Μεγαλειότητα της Βασίλισσας – η συγγραφέας ήταν θετή γιαγιά της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η κόρη της κας Κάρτλαντ, Ρέιν, παντρεύτηκε τον όγδοο Κόμη Σπένσερ, τον πατέρα της Νταϊάνα, το 1976, αφού άφησε τον πρώτο της σύζυγο, τον Κόμη του Ντάρτμουθ. Raine είπε η μητέρα της κατά το χρόνο: «Είναι ακριβώς όπως ένα από τα βιβλία σας, μαμά. Είμαι άγρια ερωτευμένος και δεν υπάρχει τίποτα που ο καθένας μπορεί να κάνει γι ‘αυτό.”

Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας γνώριζε ήδη τη προγιαγιά της όταν έγινε μέλος της οικογένειας Σπένσερ, καθώς η Νταϊάνα είχε διαβάσει τα μυθιστορήματα της κας Κάρτλαντ από πολύ μικρή ηλικία. Έχει προταθεί ότι ήταν μέσα στις σελίδες αυτών των βιβλίων ότι Diana ήρθε να πιστέψει στη δύναμη των πριγκίπων για να σας πάρει μακριά από τον πραγματικό κόσμο αναστατώνει και ότι οι ιστορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαμορφωθούν την άποψή της για τις σχέσεις και την ώθησε να παντρευτεί έναν άνθρωπο που ήταν ήδη ερωτευμένος με κάποιον άλλο. Η ίδια η κ. Cartland φέρεται να είπε: «Τα μόνα βιβλία που διάβασε ποτέ η Νταϊάνα ήταν δικά μου και δεν ήταν τρομερά καλά γι’ αυτήν».

Τα βιβλία της κας Κάρτλαντ ήταν γνωστά για τις νεαρές ηρωίδες τους, τους μεγαλύτερους, διακεκριμένους ήρωες – συχνά δούκα ή μέλος της αριστοκρατίας – και εξωτικά περιβάλλοντα όπου οι δυο τους αναπόφευκτα ερωτεύτηκαν. Οι ιστορίες θα ολοκληρώνονταν πάντα με έναν γάμο και δεν υπεάρξαν καμία ρητή ρομαντική σκηνές. Η κ. Cartland ισχυρίστηκε: «Αυτό είναι αληθινό ρομαντισμό … οι εκδότες είπαν ότι πρέπει να πάω σύγχρονος και να γράψω για το διαζύγιο και τους ανθρώπους που παίρνουν στο κρεβάτι, αλλά είπα όχι. Ξέρω ότι συμβαίνει, αλλά δεν είναι ρομαντικό.»

Όταν η τότε Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο τον Φεβρουάριο του 1981, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να πάρουν την άποψη των διακεκριμένων ρομαντικών μυθιστοριογράφων για τις διαδικασίες, αλλά η κ. Κάρτλαντ αποφάσισε να μην πει τίποτα για τον βασιλικό αρραβώνα, υποστηρίζοντας: «Βλέπεις, αγαπητή μου, θα πεθάνουν όλοι από οργή αν πω κάτι γι’ αυτό… Μετά από όλα, είμαι ο μόνος που έχει τίποτα να πουλήσει, και δεν θέλω οι άνθρωποι να πουν, «Κοίτα εκεί, αυτή είναι ακριβώς προσκολλώνται στη βασιλική μόδα.”

Η Κ. Cartland δεν παρευρέθηκε στο βασιλικό γάμο στο τέλος, αν και αν δεν είχε προσκληθεί ή αν αρνήθηκε την πρόσκλησή της, διότι υπήρχε ένα σχέδιο για να την κρατήσει κρυμμένη από την άποψη δεν είναι σαφές – υποστηρίζεται ότι κάποιος στη βασιλική οικογένεια την θεώρησε ντροπή και δεν την ήθελε εκεί αν και ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ποιος θα μπορούσε να ήταν αυτό το πρόσωπο. Γνωστή για bouffant της ξανθά μαλλιά, ενθουσιώδη αγάπη της για όλα τα πράγματα ροζ, ψεύτικες βλεφαρίδες της και της “απεριόριστο ταλέντο για την αυτοπροβολή” ο συγγραφέας ήταν μακριά από αυτό που αναμενόταν από μια αγγλική γιαγιά Εγκατάσταση και ορισμένοι ψιθύρισε κατά το χρόνο ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί μάστιγα για το ιστορικό βήμα-εγγονή της της τελειότητας που μπορεί να έχουν επηρεάσει επίσης την κατάσταση.

Όποια και αν είναι η αιτία για την εξαφάνισή της το βασιλικό γάμο, η κ. Cartland ειπώθηκε για να ταπεινωθεί να μην έχουν παρακολουθήσει και η παραλία μεταξύ των δύο γυναικών συνεχίστηκε, με την κα Cartland είναι ανοιχτά και δημοσίως κριτική της βήμα-εγγονή της, όταν το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο ανακοινώθηκε το 1996. Το χάσμα μεταξύ τους πιστεύεται ότι επιδιορθώθηκε, ωστόσο, λίγο πριν το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, το οποίο στοίχισε τη ζωή της Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1997.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *